Župa Sv. Josipa Radnika

Naime tih godina počelo je veće doseljavanje radnika iz svih krajeva nadbiskupije pa i šire u grad i ukazala se potreba za osnivanjem novih župa. Po osnivanju župa nije imala sakralnog prostora te se je krenulo sa kupovinom zemljišta i planiralo graditi crkvu i župni stan. Novoizgrađenu crkvu blagoslovio je na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka 1975. nadbiskup Oblak  i od tog dana župa počinje svoj redovni život. Naime od 1975. godine vode se i matične knjige krštenih, umrlih i vjenčanih.

Prvi župnik koji je vodio radove izgradnje crkve i organiziranja župnog života bio je don Šime Sturnela koji je na toj službi ostao sve do 1993. godine. Crkva je konačno uređena i posvećena  1. lipnja 1986. isto od nadbiskupa Marijana Oblaka. Veći radovi su izvođeni 2002. godine kada su izgrađene nove vjeronaučne dvorane, postavljen krov nad crkvom i dograđen zvonik. Danas župa broji oko 1200 domaćinstava te oko 4500 vjernika s tendencijom rasta. Godišnje prosječno bude 50 ak krštenja.

Zvona

Na zvoniku se nalaze tri zvona od kojih su dva starija koja su nabavljena 1979. i jedno novije koje je nabavljeno 2011.

Prvo najveće zvono je teško 550 kilograma, ton SOL. Na njemu je natpis: "Sveti Josipe moli za nas, na slavu Boga i Blažene Djevice Marije, godine Gospodnje 1979." i slika svetog Josipa. Na ovom zvonu je i sljedeći tekst: "Za vrijeme pape Ivana Pavla II., nadbiskupa Marijana Oblaka i župnika don Šime Sturnele."

Drugo srednje zvono je teško 350 kilograma, ton LA, sadrži natp is: "Sveta Stoše, sveti Šime olakšajte puku brime. Blagoslovi Bože Zadar, sve otoke i sav Kotar. Na drugom su zvonu slike svete Stošije, svetog Šime i svetog Krševana. Zvono je također iz 1979. godine, a na njemu je i tekst: "Za vrijeme pape Ivana Pavla II., nadbiskupa Marijana Oblaka i župnika don Šime Sturnela."

Treće novo zvono ima 270 kilograma, ton TI, s natpisom: "Sveta Obitelj čuvajte nas. Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Tekst "Zajedno u Kristu" je uz sliku obitelji okupljenih na susretu s papom Benediktom XVI. u Zagrebu, 2011. godine. Na zvonu je i tekst: "Pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 2011. godine", kao i slike: Svete Obitelji, zavjetnog križa, hrvatskog grba i amblema susreta s papom u Zagrebu, 2011. godine. Zvono je izrađeno u ljevaonici Premiata fonderia, ing. Francesco De Poli, Vittorio Veneto u Italiji.